Председателят на съвета на директорите на Ботев Иван Джиджев заяви на пресконференция днес, че феновете на тима трябва да бъдат спокойни за бъдещето на клуба.

Пресконференцията продължи повече от час. Запитан дали „жълто-черните“ са в сигурни ръце, той каза: „Да, отборът е в отговорни ръце.“

Иван Джиджев добави, че за довършването на стадион „Христо Ботев“ и пускането му в експлоатация, са необходими още 4 милиона лева.

От думите му стана ясно, че клубът има проектна готовност за изграждането на цялостната инфраструктура на стадиона и завършването на двете трибуни и всички помещения, необходими за лицензирането му.

Търсят се варианти за финансиране и от Ботев се надяват да намерят такъв.

„Досегашният прокурискт Тервел Златев беше в договорни отношения с клуба до края на май. Започнахме разговори с него за предоговоряне на договора. Имаше нови клаузи в него за ограничаване на правомощията и възнаграждението му. Той не прие предложението и се разделихме“, обясни Джиджев.

Днес ръководството на крлуба е имало разговор с щаба на тима. В четвъртък предстои нова среща, на която трябва да бъде изяснена цялостната трансферна политика за новото първенство.

„Подадохме становище пред БФС и УЕФА по случая „Анисе“ и Лудогорец. Надяваме се да не се стигне до съд“, заяви Иван Джиджев.