Президентът на Ботев Пловдив Иван Джиджев направи подробен коментар на предстоящото прехвърляно на акциите на Цветан Василев към феновете на отбора.

"За мен това не е изненада. Ситуацията в клуба от месеци насам е много трудна. Стигна се до етап, в който поне част от проблемите трябва да бъдат разрешени. И според мен това е едно от решенията. Мисля, че Ботев има нужда от своите привърженици, и те, с техния потенциал, с техния ентусиазъм, ще могат да изиграят сериозна роля. Водили сме разговори, тази тема е на дневен ред почти от месец. Преценихме, че е добре първо да минат важните мачове за Ботев за първата шестица," заяви Джиджев пред Sport7 по ТВ7.

"Със сигурност не се очаква феновете да осигурят парите. Но Ботев има да решава много институционални проблеми. Проблеми с двете концесии, които се влияят от общественото мнение. Трябва да се включат акционери, това не може да се случи за една-две седмици. Ботев не е получил през този сезон никаква помощ, така че клубът има възможност да завърши нормално тази година. Въпреки че има трудности, трябва да се търсят варианти за преструктуриране на клуба, за да се работи. Аз лично ще остана в ръководството на клуба, дотогава, докато мажоритарните собственици преструктурират клуба, и докато има нужда от мен."

За прехвърлянето на акции към феновете в Ботев и други български клубове: "Очевидно това е реалността в България. Конкретно в случая Ботев, ние решихме, че отъждествяването му с Цветан Василев, носи проблеми, и затова така преценихме. Мисля, че той е посочил в декларацията си, че и при най-малка възможност, би помагал на клуба. Мисля, че това е морален акт, знак, послание, и връщане на едно състояние от преди това, когато сдружението е притежавало всички акции на Ботев. Така че, така че, това е един кръговрат, и продължаваме."

За стадиона: "Нямам информация да са водени разговори с други инвеститори. Необходимо е сериозно финансиране, за да има възможност стадионът да приема фенове от есента."

"Да направя едно пояснение - и в момента, сдружението на привържениците има 10% от акциите. Още през октомври избрахме техни представители в Борда на директорите. Те имат достатъчно добра и стройна организация на работа. Така че, те просто от 10, ще имат вече 61% от акциите. Самият Ботев ще се управлява по каноните на търговското право."

Възможен ли е проблем с лиценза на Ботев? "Черноморец не ни съди, но има странни претенции, че не са извършени работни работи, за компенсиране на щетите. Не ми е ясно основанието за тези претенции. Ние изпратихме представители в Бургас, те отказаха да ги допуснат до стадиона. Не мисля, че тук може да има проблем, който да причини пречки и при лицензирането."

Дължимите суми по трансфери: "Ние за съжаление, не сме получили голяма част от трансферите на Хамза и Анисе. За Анисе са платени 200 хиляди евро, а 400 не са. Ботев, когато е сключил договора с Анисе, с ЦСКА, има клауза, че при следващ трансфер се дължат - в един член пише - на ЦСКА, в друг - на друго търговско дружество. Лудогорец ни уведоми, че влиза в тези отношения, и е платил на това търговско дружество, нещо, с което ние не сме съгласни. Лудогорец решиха спора, вместо да го развием по стандартни процедури. Те са платили на дружеството Муранд Трейд - 375 хиляди - пари, които ЦСКА си търси. За Хамза сумата по трансфера е платена, само бонусът за влизане в Шампионската лига не е платен."