С емоционална декларация се обърна днес Николай Бареков към феновете от футболен клуб Ботев Пловдив, сред които не е особено популярен напоследък.

Несгодите с отбора и зарязаният недовършен стадион доведоха до прогонването му с транспаранти "Бареков вън". Декларацията днес бе прочетена на брифинг от Хаик Гарабедян. В нея се казва, че ако "България без цензура" влезе в изпълнителната власт на следващите избори, Николай Бареков лично поема ангажимента стадионът да бъде завършен с държавни средства, което означава около 6 млн лв.

Ако не успее с изборите, Бареков се обръща към пловдивския кмет Тотев с апел да задели средствата от общинския бюджет. В декларацията Николай Бареков признава, че точно той е човекът, убедил Цветан Василев да поеме любимия му клуб и да инвестира в него. Нескромно, по собствени думи, отбелязва и факта, че идеята за новия стадион също е негова.

В писмото Бареков признава и един "грях" - след Евроизборите е получил предложение от мажоритарния собственик на клуба да стане негов почетен президент, но отказал, за втори път след 2011 година, защото за него "Ботев не е административен пост или пък почести, а морално задължение и житейска кауза".

"Напомням ви, че аз съм един от ботевистите, чиито синове, макар и родени в София, са откърмени и от първия ден се отглеждат като истински заклети ботевисти, а това е за цял живот", се казва още в декларацията. Накрая Николай Бареков се обръща към феновете с молба да останат единни, да не се самообвиняват и обвиняват помежду си.

Освен стадион "Ботев", ако той влезе в изпълнителната власт след изборите, ще завърши и стадионите на Локомотив, ЦСКА и Левски. Обещава и силен интернационален спонсор, позовавайки се на контактите си с Европа. /БГНЕС