Ботев Пловдив ще се подсили с босненския футболист Горан Галешич. Това разкри старши треньорът на „канарчетата“ Велислав Вуцов.

„Селекцията е отворена. Горан Галешич до края на деня очаквам да подпише. Минал е медицински прегледи. Той също е свободен агент, след като преди десетина дни е разтрогнал с Копер“, сподели Вуцов.

„Не виждам причина да не се получат нещата. От две години следя изявите му и знам, че е добър футболист и може да допълни нашия отбор. Той е офанзивен халф. Силният му крак е левия. Момчил Цветанов е със силен десен крак. Внасяме нужната класа и конкуренция в атака. Ние по-добре се справяме в атака. Нямаме мач без отбелязан гол“, добави треньорът на Ботев.

Галешич е бивш младежки национал на Босна с 9 мача и едно попадение в периода 2009-2010.

Роден е на 11 март 1989г. и започва кариерата си в словенския ХИТ Горица от 2007 до 2012 записва 103 мача и бележи 22 попадения, следва кратък престой в Беершот 12 мача без гол. През зимата на 2013 е пред трансфер в ЦСКА, но се отказва да премине на „Армията“ и преминава в словенския Копер 13 мача и 3 попадения, а след това подписва с Хайдук Сплит, но така и не записва среща. През миналия сезон отново се завръща в Копер и записва 29 срещи, в които бележи 10 попадения.

Освен Галешич Ботев очаква и още един играч като Вили Вуцов не пожела да каже името му и на какъв пост играе.