Три дни преди градското дерби срещу Локомотив, отборът на Ботев Пловдив се събра в пълен състав. В четвъртък "канарчетата” проведоха единственото си за деня занимания преди обед в дъждовно и студено време на клубната база, което обаче не попречи на възпитаниците на Петър Пенчев да проведат пълноценно своята тренировка.

Към отбора днес се присъединиха шестимата играчи, които пропуснаха първата тренировка за седмицата, заради участието си в двубоя на тима до 21 години срещу Марек от поредния кръг на дублиращата група. 

Трима от младоците – Серкан Юсеин, Станислав Дрянов и авторът на попадения и в двата мача с дупничани Християн Казаков, се подготвяха на облекчен режим заради пълното си участие в срещата на дублиращия отбори.

Всички останали в състава на Ботев са в добро здравословно състояние и тренират на пълни обороти. В това число попада и възстановеният от травма Момчил Цветанов, който вече се подготвя наравно с отбора. Крилото на "жълто-черните" има всички шансове да попадне в разширения състав за двубоя срещу Локомотив, след като прекара близо три седмици в лазарета.

В четвъртък следобед играчите получиха почивка от треньорския щаб, а в следващите 2 дни заниманията на „канарчетата” са в часа на неделното дерби – 13:30. Преди заниманието в петък наставникът на Ботев Петър Пенчев ще даде традиционната преди шампионатен мач пресконференция.