Ботев Пловдив победи Пирин като гост с 1:0 в мач от 4-ия кръг на А група. Александър Колев се разписа в 13-ата минута на срещата, след като надскочи вратаря на домакините Костов и се разписа с вещина.

Гостите от Пловдив завършиха срещата с девет души, след като Филип Филипов и Даниел Златков бяха изгонени за втори жълт картон. Филипов напусна терена в 28-ата минута, а Златков в 85-ата минута.

В 10-ата минута Ботев поиска дузпа за игра с ръка на футболист на Пирин в наказателното поле, но съдията остави играта на продължи.

Три минути по-късно Александър Колев надскочи вратаря на Пирин Костов и откри резултата в полза на Ботев.

Четири минути по-късно Филип Филипов получи жълт картон за нарушение срещу Якимов на границата на наказателното поле. В 28-ата минута Филип Филипов получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

Изгонването на Филипов промени плановете на треньора на Ботев Шиляк и той трябваше да извади Генов и да пусне Марин.

Нико Варела получи болки в бедрото в 36-ата минута и не успя да продължи мача, а на негово място влезе Васев.

Пирин поиска дузпа в 39-ата минута за игра с ръка в наказателното поле на бранител на Ботев, но съдията остави играта да продължи.

В края на полувремето Маркиньос и Йордан Христов стреляха неточно по посока вратите на съперника.

През втората част Пирин се впусна в атаки, за да търси изравняването. В 54-ата минута удар на Антон Костадинов мина встрани от вратата на Голас.

Най-интересното положение се получи в 69-ата минута, когато Голас прояви невероятна вещина и предотврати изравнително попадение, след като Наков и Якимов не успяха да се разпишат.

В 85-ата минута Даниел Златков получи втори жълт картон и напусна терена, а Ботев остана с девет души.

Пирин натисна съперника си, поиска и дузпа в добавеното време за игра с ръка в наказателното поле на играч на Ботев, но съдията остави играта да продължи.

Така Ботев записа първи успех в А група и вече има 5 точки, а Пирин си остана с 1 точка, а феновете на Пирин поискаха оставката на треньора Неделчо Матушев.