Новият старши треньор на Ботев Ермин Шиляк проведе първата си тренировка начело на "жълто-черния" тим. Часове, след като пристигна в Пловдив и бе официално представен на поста 42-годишният наставник изведе футболистите в дебютното си занимание четири дни преди пловдивското дерби от 3-ия кръг в първенството.
В първата си среща с отбора Шиляк организира двустранна игра на скъсен терен, в която да се запознае отблизо с играчите, които ще ръководи в шампионата на "А" група.

Пълноценно участие в тренировката взеха всички футболисти с изключение на Мариян Огнянов и Даниел Златков, които се готвеха на облекчен режим отделно от основната група. Плеймейкърът на "Ботев" пропусна кошмарната загуба от "Монтана" заради възпален нерв, който поставя под въпрос участието му и в предстоящата среща с градския съперник Локомотив. 

Докато "канарчетата" провеждаха заниманието си на тренировъчно игрище №1, на съседния терен на клубната база юношите до 19 години проведоха спаринг с представителния тим на Несебър. На вратата на младежкия тим в проверката застанаВалентин Галев, който се възстановява от контузия в рамото, която му попречи да бъде на разположение в първите два кръга от първенството.