Отборът на Ботев бе пуснат в тридневна почивка след победата над Черно море (2:1) в 7-ия кръг от първенството, предава клубният сайт. Ермин Шиляк и екипът му дадоха на възпитаниците си повече време за отмора предвид предстоящото прекъсване в първенството заради квалификациите на Европейско първенство.

"Жълто-черните" ще подновят тренировки в сряда, когато започва подготовката на тима за следващия шампионатен двубой. В него Ботев посреща Литекс, като срещата е на 12 септември (събота) от 16:15 часа. По-голямата част от времето до мача с "оранжевите", "канарчетата" ще се готвят без тримата национали - повиканият за първи път сред мъжете Александър Колев и младежките - Милен Гамаков и Радослав Терзиев.

Представителният тим на Ботев няма да провежда лагер в паузата на първенството и ще провежда тренировките си на клубната база. В събота "жълто-черните" ще играят контролна среща срещу състава на Локомотив (ГО). Според първоначалната договорка спарингът е с начален час - 16:00, който обаче предстои да бъде потвърден по-късно през седмицата.