Ботев Пловдив победи Марек с 3:0 в мач от 20-ия кръг на А група. Цветелин Чунчуков откри резултата в 5-ата минута, Мариян Огнянов направи резултата 2:0 в 25-ата минута, а в 90-ата минута резервата Казаков оформи крайния резултат.

Домакините откриха още в 5-ата минута. Иван Цветков намери добре Мариян Огнянов, който пусна пас към Чунчуков, той стреля към Михайлов, кълбото беше отразено от вратаря, но мина през ръцете му и влетя в мрежата.

Домакините пропуснаха две-три възможности за удвояване на резултата. В 21-ата минута след центриране от корнер Крум Бибишков от два-три метра прати топката в аут.

В 25-ата минута Иван Цветков центрира отлично от дясно с външен фалц, топката се озова на главата на Мариян Огнянов, който направи резултата 2:0.

Три минути по-късно Цветков нацели и страничния стълб на вратата на Михайлов. До края на първата част Мариян Огнянов пропусна на два пъти да вкара нов гол за "канарчетата".

През втората част Марек пробва опасна атака в 55-ата минута, но ударът на Колев спря в ръцете на Стаховяк. Ботев пропусна на два пъти да вкара трети гол като на два пъти между 62-ата и 64-ата минута Божидар Васев пропусна ситуациите.

В края на мача Казаков направи резултата класически - 3:0. След успеха Ботев е на 7-ото място с 30 точки, а Марек е 11-ти с 13 точки.

Вижте как се разви мачът минута по минута.