Спортният директор на Ботев Пловдив Георги Марков коментира състоянието на отбора след 1:1 в контролата със сръбския Ягодина.

"Отборът се развива добре, надявам се да избистрим състава, и да сме готови за първия мач от първенството. Селекцията за нас е приключено на този етап. Нови ще има чак през лятото. Даваме шанс на млади играчи от школата, да пробият в мъжкия футбол," заяви босът на "жълто-черните". "Приключихме, доста голяма група сме, 32 футболисти, а желанието на Николай Костов е да работи с група от 23-ма."

"Никога не сме се отказвали от по-предно класиране. Ще играем мач за мач, пък каквото стане. Амбициите са Ботев да играе добър футбол, с млади футболисти, и да върне присъщия на Ботев стил," продължи той. "Остана само пловдивското дерби, ще бъде доста тежък мач."

"С Алекс Колев се разделихме по взаимно съгласие," категорично отказа повече подробности по темата Марков.

"Бюджетът е нормален за България, няма такова нещо с 10 милиона, доста по-малък е. Нормалното е три до четири милиона може би, за България."

Относно създаването на Висша лига, Марков каза: "Съгласен съм да направят, но с девет отбора, каква Висша лига?! Ако искат Висша лига, трябва отбори като Литекс, ЦСКА, Локомотив да играят. Има си хора, които го решават това нещо. За мен е нормално, но дали ще се случи..."

"Лудогорец и Левски ще се борят за титлата. Левски винаги е имал шанс, така или иначе ще се борят до последно."