Продажбата на билети за пловдивското дерби между Ботев и Локомотив Пловдив от първия кръг на Първа професионална лига започва от понеделник, 25 юли, предва сайтът на "канарчетата". Във фен-магазин в Коматево ще бъдат пуснати пропуски на цени от 10, 15 и 20 лева.

20 лв. е цената на билетите за VIP ложата на стадион "Лазур". 15 лв. са талоните за Сектор А, а по 10 лв. са тези за Сектор В, където ще бъдат разположени привържениците на Ботев и Сектор Б, който е за гостуващата публика.

Във фен-магазина билети ще се продават от понеделник до петък /включително/, а в деня на срещата те ще се разпространяват само на ст. "Лазур". В Бургас билети през седмицата няма да се продават.  

На "Лазур" в събота ще бъдат отворени две каси – по една каса за привържениците на двата отбора. За феновете на Ботев това ще бъде касата при Вход 2, а за символичните гости пунктът за продажба на билети ще бъде при Вход 6.

Абонаментните карти за новия сезон ще важат за мача в Бургас. Притежателите на сезонни пропуски ще влизат през Вход 3 на "Лазур", а VIP абонатите – през VIP входа на стадиона.

През седмицата ПФК Ботев ще изнесе подробна информация за организацията на пловдивското дерби.