Старши треньорът на Ботев Пд Николай Костов заяви, че играчите му заслужават аплодисменти, независимо от загубата от Локомотив Пд в мача от 30-ия кръг на А група.

„Стигна се до загубата понеже съперникът намери сили да обърне мача. Нямам оплаквания, нашата идея беше да пресираме противника далече от нашата врата. През първото полувреме се справихме с това, дори можехме и да матираме противника с още един гол. През второто полувреме имаше стихийно атакуване, нашето внимание беше насочено и към статичните положение, но може би точно в тези ситуации имахме пропуски и те го използваха. Това им даде дух и спечелиха мача“, коментира треньорът.

„Планът беше да пресираме, пак искам да кажа, че се справихме доста добре, може би просто някои от нашите играчи не са в максимално състояние.“

„Имаме много млади футболисти, много играчи, които не са в добро оптимално състояние по различни причини – травми и т.н. Или са наказания, или травми и не можем да поддържаме добро ниво и постоянство. Мисля, че нашите футболисти заслужаваха аплодисменти от феновете, въпреки загубата, все пак стана борба и дерби“, каза Николай Костов.