Уругваецът Нико Варела ще пропусне гостуването на Ботев на Берое от шестия кръг на "А" група заради контузия, съобщиха от пловдивския клуб.

Южноамериканският нападател не успя да се възстанови от разтежението, заради което не игра при домакинската загуба на "жълто-черните" с 0:1. Халфът Мариян Огнянов също може да пропусна двубоя с Берое заради контузия.

Това треньорското ръководство на "канарчетата" ще реши в последния момент в зависимост от здравословното състояние на играча. В "жълто-черния" тим се завръщат защитниците Даниел Златков и Филип Филипов, които изтърпяха наказанията си от по един мач заради червените си картони получени в срещата с Пирин.

Вратарят Валентин Галев, който също се готвеше няколко дни на облекчен режим, вече е възстановен. Тимът на Ботев ще пътува за Стара Загора в събота, в деня на мача с Берое.

Мачът Берое - Ботев  ще се играе в събота от 20.00 ч. и може да го следите минута по минута в Gong.bg, с картина по Diema Sport и Gong Play, както и на честотите на Дарик радио./БТА