Лудогорец ще трябва да плаща втори път пари по договора за трансфера на Абел Анисе от Ботев при шампионите. Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров, тъй като „червените“ чакат процент от тези пари.

Вчера президентът на „канарчетата“ Иван Джиджев разкри пред ТВ7, че 375 хил. евро по трансфера на Анисе са преведени не в сметка на Ботев, а в сметка на търговското дружество „Моран Трейд“, като това е решение на Лудогорец. „Ботев, когато е сключил договора с Анисе, с ЦСКА, има клауза, че при следващ трансфер се дължат - в един член пише - на ЦСКА, в друг - на друго търговско дружество. Лудогорец ни уведоми, че влиза в тези отношения, и е платил на това търговско дружество, нещо, с което ние не сме съгласни. Лудогорец решиха спора, вместо да го развием по стандартни процедури. Те са платили на дружеството Моран Трейд - 375 хиляди - пари, които ЦСКА си търси”, каза снощи Джиджев

Днес изпълнителният директор на ЦСКА също коментира казуса. „Ако от Лудогорец са направили подобно плащане явно ще трябва да платят втори път. Който плаща грешно, плаща два пъти“, заяви Тодоров.

Лудогорец привлече Абел Анисе през 2013 година, като трансферната сума за футболиста е една от рекордните за вътрешен трансфер. На практика с покупката на Анисе и Хамза Лудогорец спаси сезона на „канарчетата“.

От ЦСКА пък изразиха претенции за процент по тези трансфери, тъй като Анисе премине в Ботев именно от ЦСКА. Казусът все още не е решен и трите страни имат различни версии за ситуацията. По всяка вероятност от Лудогорец също ще излязат със становище по въпроса.