Ръководството на Локомотив Пловдив реши предстоящият домакински мач с Ботев Пловдив на 8 март да се проведе под патронажа на един велик футболист - Аян Садъков!

Бившият халф на “черно-белите” има 350 мача и 140 гола за Локомотив, записа и 80 мача и 9 попадения за националния ни отбор. Садъков е рекордьор по мачове във всички национални гарнитури. В края на кариерата си той носи и екипа на Ботев.

Миналата година футболен Пловдив бе шокиран от новината, че Аян е болен от амиотрофична латерална склероза. Любимецът на феновете води тежка битка за здравето си, която ПФК Локомотив (Пловдив) иска да подкрепи.

В 8-ата минута на първото полувреме и в 8-ата минута от второто полувреме на мача Локомотив – Ботев на 8 март, всеки изпратен DMS Loko на номер 17 777 ще е в подкрепа на битката на Аян Садъков.

От клуба вярват, че привържениците и на двата отбора ще използват срещата на стадион “Локомотив” другата неделя, за да засвидетелстват уважението си и подкрепата към този знаменит пловдивски футболист.

Аян Садъков и цялото му семейство ще бъдат поканени да изгледат двубоя на 8 март в ложа “Персенк” на стадион “Локомотив”.