Старши-треньорът на Ботев Ермин Шиляк очаква пловдивското дерби да се превърне в тежък мач с непредвидим изход. Наставникът на "жълто-черните" коментира своите очаквания за мача:

"Предстои ни голям мач в събота. За всички е ясно, че това дерби носи особен заряд и ние се подготвяме за тежък мач. Уважавам отбора на Локомотив. Той е корав съперник, който разполага с доста опитни футболисти. Това със сигурност ще им бъде от полза", заяви Шиляк.  

"Една от отличителните черти на дербитата е, че в тях прогнози трудно се правят. Тези мачове могат да завършат при всякакъв резултат и предстоящият сблъсък не прави изключение. Всичко ще зависи от начина, по който ще се представим през 90-те минути. Трябва да бъдем много концентрирани през цялото време", допълни треньорът на "канарчетата".

"Очаквам труден и оспорван двубой, нашият отбор се подготвя именно за такъв мач. А как ще се развие той ще стане ясно в събота вечер. Знаем, че можем да разчитаме на подкрепата на нашите фенове. Сигурен съм, че атмосферата по трибуните ще бъде гореща, но мачът ще се реши на терена от футболистите на двата отбора", каза още Ермин Шиляк. 

Треньорът ще определи разширения състав за мача след петъчното занимание на тима, което е с начален час 17:00 часа.

Двубоят може да наблюдавате в ефира на Diema Sport в съботната вечер от 20:00 часа, на платформата Gong Play, Gong.bg и на честотите на Дарик радио.