Адам Стаховяк и Вандер Виейра е много вероятно да напуснат Ботев до края на трансферния прозорец. Старши треньорът на пловдивчани Велислав Вуцов призна за тази вероятност.

„Лошата новина е, че аз съм доста притеснен, защото трудно ще се разберем с чужденците, които остават при нас. Те съвестно се отнасят към работата си. Аз не мога да бъда недоволен. Клубът им е платил всичко, което трябва до 10 септември. Вчера с единия от чужденците почти сигурно се разбрахме, че се разделяме. Аз не съм в този модел, който мога да кажа точно какво се случва. Опитах да направя, каквото мога. Нито може да се сърдим, да се обиждаме или да ги накараме на сила да останат. Времето притиска. До края на трансферния прозорец с тях се водят едни разговори, а след това ако останат, разговорите ще бъдат на друго ниво“, сподели Вуцов.

„Не крия, че човекът, който иска да си тръгне е Стаховяк. Ако Стаховяк си тръгне, че търсим нов вратар. До края на деня ще стане ясно дали Стаховяк ще остане. Не може да даваме фантастични заплати“, добави треньорът на Ботев.

„И за Вандер има оферта от чужбина, която при всяко положение е добра. Нашият клуб я е приел. Ако тази оферта до понеделник – вторник стана реалност и него го устройват нещата, той ще напусне. С Вандер нещата са малко по-специфични“, каза още Велислав Вуцов.