Двама от известните футболни фенове в Пловдив- Евгений  Петров, симпатизант на Ботев, и Велин Терзиев-Нежния, който е от Локомотив (Пд), отиват на съд заради побой над общински  съветник. Причината за това е обвинението, че са нанесли побой  на общинския съветник от Стара Загора Михаил Михайлов по време  на митинга на 14 февруари тази година в Пловдив срещу исканията  на Главното мюфтийство, Куршум джамия в Карлово, да им бъде  върната.

Тогава протестиращ счупи с крак стъклото на входната врата  на сградата на "Атака". Михаил Михайлов тогава излезе пред  тълпата и пробва да се саморазправи с автора на деянието. Част от митингуващите обаче го набиха. Евгений Петров, който в момента е отговорник по сигурността  в Ботев днес беше доведен от полицаи в съда. Делото беше  отложено за 20 октомври Самият Петров обвини ДПС, че са замесени в случая.

Другият обвинен в това деяние Велин Терзиев- Нежния, пък не  се е яви в полицията и ще бъде обявен за издирване. По-късно  стана ясно, че е бил привикан тази сутрин, но не се е явил  заради неотложни ангажименти. Щял да отиде там с адвоката си.  Нежния заяви, че участниците в митинга са били нападнати от  Михаил Михайлов и са се защитавали от него./БТА