Ботев Пловдив дължи сумата от 250 000 евро на ЦСКА. Това обяви изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров. Тези пари са по договора на Абел Анисе, който премина в пловдивския клуб от ЦСКА, а впоследствие от Ботев в Лудогорец. Според клауза в контракта на Анисе с Ботев. ЦСКА трябва да получи 50 % от сумата при следващ трансфер на футболиста. Анисе бе продаден на Лудогорец, а според думите на Тодоров, сделката е била на стойност 500 хил. евро.

Ето какво сподели Тодоров:

"Основна тема на пресконфернцията днес ще бъде “случаят Анисе“. Многократните ни усилия и сигнали към БФС, както и към Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка или съдействие", коментира Тодоров.

"На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни. Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 00 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе."

"Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че Ботев Пловдив дължи сума на ЦСКА. В договора пише, че сумата трябва да се преведе на фирма , която е собственост на Димитър Борисов, тогавашният собственик на ЦСКА. Тогава е сключен този договор, тъй като ЦСКА е имал задължения към тази фирма. Всички тези задължения свързани с бившите собственици Иво Борисов и Димитър Димитров отпадат за ЦСКА. В такъв случай, тази сума трябва да бъде преведена на продавача, а именно ФК ЦСКА."

"С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи в БФС, както и Лицензионната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки", каза още босът на "червените".

"Не може да се изпращат от Лицензионната комисия към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА тези писма да се прикриват. Ние сме уведомили Лицензиозната комисия на УЕФА, тъй като от нашата комисия нямаше никакъв резултат. " 

----------------------------------------------------------------

Още новини от ЦСКА и родния футбол - в страниците на Gong.bg във Фейсбук и Туитър

Следвайте Ники Александров в личния му профил във Фейсбук