„Много се радвам, че спечелихме. За такъв мач винаги мотивацията е малко по-различна, а някой път и напрежението е в повече“, сподели футболистът на Ботев Йордан Христов след срещата.

„Бяхме много настроени за този мач. Показахме нашата игра. Можехме и с повече да победим. Важното е, че зарадвахме хората, които дойдоха. Като стъпих на терена знаех, че трябва да победим“, заяви Милен Гамаков.

„Представихме се на добро ниво. Заслужено победа за нашия тим. Дано продължаваме така и занапред. Искаме да задържим мястото си в шестицата. Ще се борим, пък каквото стане. И 2:0 е достатъчно. Получи се един празник“, каза Лъчезар Балтанов.

„Приятно е да се играе в такова дерби мисля, че тотално ги надиграхме. Радвам се, че играх в това дерби“, добави Пламен Николов.

„Влагаме се в тренировките и на терена. Можехме и повече, Важното е, че победихме и зарадвахме всички тези хора. Можехме да спечелим с по-голям резултат. Имах здравословни проблеми, но успях да се възстановя. Не изиграх пълен мач, но си има треньор, който решава“, коментира футболистът на Ботев Алекс Колев.