Наставникът на Ботев Пловдив Вили Вуцов направи поредното си емоционално изказване след загубата с 1:3 от Локомотив София. Той нахока съдията Георги Димитров за няколко неадекватни негови отсъждания, но сподели недоволството и от играта на отбора си. 

"Честитя на Локомотив София, не добър мач като цяло за нашия отбор. Знаехме какво ни чака на този тежък терен, тук е трудно. Не можехме да си подаваме, само борба и единоборства. Определено като теглим чертата се очертава, че сме загубили." 

"Много рано бяха решени много неща в този мач. Днес за втори път виждам нещо, което според мен става тенденция. Като видях организацията за съдията, кой е баща му, къде работи. Ако някой ден си отворя устата, ще стане страшно." 

"Много хора питат защо Любо Пенев не гледа мачове от първенството - е, какво да гледа. И осем съдии да са... Страничният ми казва, че главният вижда, ама не иска да го даде, за ръката в наказателното поле говоря. Не знам дали е нужно повече да коментирам, за мен е обидно след такива мачове да се оправдава човек." 

"Но и ние играхме слабо, това започва да ме притеснява. Но гарантирам, че този млад отбор ще се преобрази в духа на концентрация и мобилизация. Ако не го направим, добро няма как да ни чака. Но до последно ще се борим за Топ 6. След днес дори съм по-убеден, че ще успеем да се преборим." 

"И от съдията, и от играта на отбора не съм доволен. Тези хора са от най-темпераментните, но и най-честните. Целият клуб работи в тая посока, но когато има издевателства, нормално е да има избуяване. Спомняте си още 2-3 кръг, когато ни наказаха с 5000 лв. за 5-6 човека в повече на трибуните за наказанието." 

"Първото нещо, аз мисля, че този е един от малкото мачове, в които агресията ни не беше на ниво. На почивката се преобразихме и се върнахме в средата на второто полувреме. Но ако резултатът беше такъв на полувремето, нещата щяха да се развият другояче. При третия гол вече се видя умората. Спортно-техническите анализи са в съблекалнята." 

"Локо София миналия мач падна с 0:3 от Берое, а днес беше преобразен. Дано и ние да сме така за другия двубой. Все пак имаме 5-6 момчета под 20 години и е нормално да има колебания. Нашата класа все още е малка, тя се гради със сила и резултати." 

"Няма да виня никого. Когато някой е направил грешка, преди това друг е направил също грешка, за да ни вкарат гол. Нещата са комплексни, във футбола има грешки, но те трябва да се поправят. Но когато има дузпа за нас, не ни я дават. После пак имаше удар в ръката на Бранеков и пак нямаше фаул. Имаше много ситуации, картони, фаулове." 

"То да бяха един, два, три детайла, да ги коментираш. А то... Аз не казвам, че свири за Локомотив, просто свири срещу Ботев, има тенденция. Няма да ви казвам, че момчетата плачат в съблекалнята. Явно днес беше решено мачът да не свърши на терена."

"Закономерно загубихме, но при равни условия не знам как щяхме да завършим. Ако при тези условия бяхме взели нещо от този мач, щяхме да се наричаме Реал Мадрид", сподели Вили Вуцов след мача.