Емоциите от страхотния успех на Лудогорец срещу Базел все още не са отминали, а ето, че идва време за фаталния 13-и кръг в А група, чиято кулминация ще бъде Вечното дерби в събота.

Битката в родното първенство се подновява в петък с цели 4 мача, които ще приковат вниманието на феновете.

В 16 часа стартира дербито на Тракия – Ботев срещу Берое. И двата отбора влизат в мача в лошо настроение. „Жълто-черните“ допуснаха две поредни поражения от ЦСКА и Локомотив София, докато Берое бе разгромен от Черно море в последния си двубой. При победа старозагорци ще се изкачат на второ място в класирането, докато Ботев се надява на три точки, с които да се изравни по точки с Берое и да увеличи шансовете си за място в първата шестица.

Мачът ще можете да гледате на живо в ефира на телевизия Диема, както и да го слушате по Дарик радио, а развитието можете да следите и чрез рубриката „Директно“ на Gong.bg

По същото време е и дербито в дъното, където Хасково приема Марек в мач, в който трите точки са изключително важни за тима на Емил Велев, но същото се отнася и за съперника.

В 16 часа на стадиона в столичния квартал „Овча Купел“ един срещу друг ще се изправят два отбора във форма – Славия и Локомотив Пловдив. След тежко начало, „белите“ нямат допуснат гол в последните си три мача, а „смърфовете“ записаха победа с 2:0 над Литекс и равенство 1:1 с Левски. Предвид лошите им резултати преди това обаче, победата би значела много и за двата отбора, които са последните над зоната на изпадащите. Двубоят може да проследите чрез рубриката „Директно“ на Gong.bg и в ефира на Дарик радио.

В 18.45 часа в Ловеч ще излязат отборите на Литекс и Локомотив София. Изненадващо или не, „железничарите“ имат една точка повече от съперника си, а записаха и победа в първия мач помежду им – 2:0. Така двубоят се явява пряка битка за място в първата шестица. Диема ще излъчва мача, който освен това можете да следите чрез Gong.bg и Дарик радио.