Резервата Маркиньос донесе точката на Пирин при гостуването на Ботев в Коматево. Бразилецът се разписа в последните секунди на продължението на срещата, за да оформи крайното 2:2 в мач от 31-ия кръг на А група. 

Двубоят край Пловдив предложи истинска драма, като нападателят на Пирин Мартин Тошев откри за Ботев в последната минута на първата част, отбелязвайки си автогол, а в началото на второто полувреме се реваншира, изравнявайки. Звездата на домакините Тодор Неделев даде нова преднина на „канарчетата“ с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в 88-ата минута. Последната дума в мача обаче бе за Маркиньос, който осигури точката за Пирин и продължи серията на „орлетата“, които нямата загуба в последните си четири мача в А група.

Мачът на стадиона в Коматево започна равностойно, а първата възможност в двубоя бе за гостите от Пирин. Още в първата минута Даниел Златков фаулира противников футболист пред наказателното поле на Ботев, но Тони Тасев стреля неточно от прекия свободен удар.

В 10-ата минута „орлетата“ бяха много близо до откриване на резултата, но главният рефер Таско Тасков отсъди несъществуваща засада. След грешка в отбраната на Ботев, Мартин Тошев бе изведен отлично отляво, но асистентът на Тасков вдигна високо флага си, сигнализирайки за засада. Въпреки това Тошев подаде към Тасев, който вкара топката в мрежата, а това му донесе жълт картон.

Телевизионните повторения обаче показаха, че засада в ситуацията няма.

Оттук нататък обаче, домакините от Ботев изцяло взеха инициативата в мача и успяха да създадат куп положения пред вратата на Красимир Костов, който показа класа и на няколко пъти предотврати откриване на резултата.

Йордан Христов, Орлин Старокин и Лазар Марин имаха отлични възможности, но късметът им изневери. Футболистите на Пирин предимно се защитаваха и рядко поглеждаха към вратата на своя противник, а до края на полувремето Виктор Голас нямаше почти никаква работа.

Преимуществото на домакините все пак даде резултат в последната минута на първата част, когато Ботев поведе в резултата. Тимът на Пирин капитулира след изпълнение на корнер, а в антигерой за „орлетата“ се превърна Мартин Тошев, който си вкара автогол.

След центрирането от ъгловия удар, Наско Милев успя да отклони леко топката на близката греда, а това изненада Тошев, който с глава насочи коженото кълбо в собствената си мрежа.

На почивката Наджи Шенсой направи двойна смяна в своя тим, пускайки в игра опитният Маркиньос и Даниел Генов. Този ход на специалиста като че ли освежи играта на гостите, като в първите минути домакините се прибраха в своята половина и предпочитаха да действат на контраатака.

В 55-ата минута Ботев бе близо до удвоявана на преднината си. След добра атака, преминала през Юсеин и Тодор Неделев, Йордан Христов получи в наказателното поле и пробва изстрел по диагонала, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Три минути по-късно обаче, Мартин Тошев се реваншира по отличен начин за автогола си през първото полувреме. Нападателят на „орлетата“ този път се разписа в правилната врата след подаване на Тодор Траянов отдясно.

Две минути преди края на срещата Тодор Неделев вкара ювелирно попадение от пряк свободен удар. Звездата на домакините не остави никакви шансове на на Красимир Костов, стреляйки мощно от близо 24 метра.

Футболистите на Наджи Шенсой обаче показаха изключителен характер и не се предадоха до края. Въпреки че назначеното продължение от рефера Таско Тасков изтече, Пирин продължи да атакува, а усилията на тима бяха възнаградени от резервата Маркиньос.