Ботев постигна изключително важна победа с 3:1 при гостуването си на ЦСКА в мач от 30-ия кръг на първенството при U21. Двубоят се игра на един от изкуствените терени на комплекс "Царско село" в София, съобщиха пловдивчани на официалния си сайт.

Срещата стартира по възможно най-лошия начин за "жълто-черните" и още във втората минута "армейците" откриха резултата. Това по никакъв начин не смути момчетата на Иван Кочев и те контролираха изцяло случващото се на терена. В 7-ата минута Наско Милев се озова очи в очи със стража на "червените", но пропусна. В 20-ата минута топката се озова във Валентин Томов, който стреля, получи се рикошет и кълбото отново се озова в халфа, който с повторния си удар изравни.

В 62-ата минута Стамен Бояджиев изпрати дълга топка в половината на столичани, Рангел Игнатов пое кълбото и пропусна, останал сам срещу вратаря на ЦСКА. В 80-ата минута "жълто-черните" направиха нов пропуск, след като Никола Марин центрира, а Исмет Рамадан с удар от движение прати топката в гредата.

Натискът на "канарчетата" даде резултат в 83-ата минута, когато ботевистите стигнаха до пълен обрат. Рангел Игнатов проби по крилото и изпрати топката в наказателното поле, където Мартин Атанасов с плътен удар я прати в мрежата на "червените". Две минути преди последния съдийски сигнал пловдивчани сложиха точка на интригата с трето попадение. "Канарчетата" организираха красива триходова комбинация чрез Никола Марин, Серкан Юсеин и Борис Тютюков, при която нападателят се озова на чиста позиция и с красив удар в далечния ъгъл оформи крайното 1:3.

По този начин Ботев се изкачи до третото място във временното класиране. "Канарчетата" са с равен точков актив с четвъртия Левски и петия Берое. "Заралии" обаче са с мач по-малко, като в сряда гостуват на лидера Литекс.

Съставът на Ботев: Стамен Бояджиев, Никола Марин, Кристиан Димитров (60` Атанас Куманов), Георги Купенов, Мартин Атанасов, Серкан Юсеин, Валентин Томов, Християн Казаков, Борис Тютюков, Наско Милев (70` Исмет Рамадан), Емил Камберов (55` Рангел Игнатов)