Нова евровечер очаква два български тима днес. Литекс и Ботев Пловдив излизат в реваншите срещу съперниците си в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Можете да проследите и двата мача на живо с Гонг.

Литекс приема молдовския Верис от 20.45 часа на Градския стадион в Ловеч. Воденият от Красимир Балъков тим завърши 0:0 в първия мач срещу Верис и сега като домакин има всички шансове да продължи напред в състезанието. „Готови сме още от първата минута да влезем по най-добрия начин в мача, агресивно и офанзивно, с премерен риск разбира се и се надявам, че с този начин на игра ще стигнем до успеха“, сподели Балъков в навечерието на двубоя.

От 21.30 часа в Сан Марино Ботев Пловдив гостува на Либертас също в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Пловдивчани имат удобна преднина от 4:0 след първата среща, която се игра в България.

Ботев направи официална тренировка на терена на „Стадио Олимпико” в Серавале, който ще приеме срещата тази вечер. Старши треньорът на Ботев Марин Бакалов заяви, че няма проблеми с контузени играчи.

„Ще сме доволни на победа и добра игра. Тепърва предстои да разузнаваме Санкт Пьолтен“, каза Марин Бакалов преди срещата

Вече е ясно и че рефери от Молдова и от Чехия ще ръководят реваншите на българските отбори.

Молдовска бригада начело с Александър Тян поема мача между Либертас (Сан Марино) и Ботев Пловдив.

Петер Арделяну от Чехия ще ръководи втората среща между Литекс и Верис (Кишинев).