Ботев постигна победа и във втория мач срещу абсолютните аматьори Либертас. "Канарчетата" надделяха с 2:0 на стадиона в Сан Марино и продължават в следващата фаза с общ резултат 6:0. 

"Жълто-черните" се мъчиха цели 65 минути, докато стигнат до първото попадение в мрежата на аматьорите. Точен беше румънецът Александру Бенга, който беше отказал да играе в първия мач в Бургас. В края Филип Филипов оформи крайния резултат. 

Българският тим имаше инициативата през целия мач. Преди почивката обаче това не се отрази в голове, въпреки активната игра на Луис Педро и Иван Цветков. Двамата създаваха огромната част от главоболията на защитата на Либертас. 

Въпреки това, играчите от Сан Марино успяваха по един или друг начин да се справят с набезите, а когато се налагаше и вратарят Алдо Симончини се намесваше повече от адекватно. А иначе в самото начало Александру Бенга тресна гредата, но дълго време това беше най-чистото положение за "канарчетата". 

После последваха удари на Луис Педро, Иван Цветков и Мариян Огнянов, но Алдо Симончини беше на мястото си. Домакините опитваха далечни удари, но те по никакъв начин не затрудняваха Адам Стаховяк, който така и не се наложи да се намесва решително преди почивката. 

В края на първата част и Луис Педро нацели гредата, но се оказа, че го е сторил, след като се е озовал преди това в засада. Така интересните ситуации през първите 45 минути се изчерпаха и развръзката остана за втората част. 

В нея българският тим започна по-активно. Продължи активната игра на Луис Педро и Иван Цветков, подкрепяни от Мариян Огнянов, но отново защитата на Либертас се справяше някак. В 53-та минута капитанът Цветков тресна още веднъж гредата, но гол така и не падна. Десет минути по-късно и Радослав Терзиев не успя да вкара с удар от 4-5 метра, оставен непокрит във вратарското поле. 

Бетонът на домакините издържа чак до 65-та минута. Тогава след центриране на Божидар Васев от корнер Александру Бенга се извиси и с глава не остави шансове на отличния в този мач Алдо Симончини и най-после откри резултата. 

Този гол сложи край на интригата в мача, защото беше видно, че домакините трудно ще успеят да минат центъра. Още в 71-та минута те можеха да губят с два гола разлика, но тогава за четвърти път гредата ги спаси след удар на Радослав Терзиев с глава. 

Малко след това и Иван Цветков с глава стреля встрани от вратата от изгодна позиция. Въпреки многото пропуски, втори гол все пак падна. Той беше дело на Филип Филипов, който беше изведен перфектно от Мариян Огнянов сам срещу Симончини, би технично, вратарят чукна леко топката, но тя влезе в мрежата му за 2:0. 

Това беше всичко в този мач и Ботев взе крайния успех с 6:0. В следващия кръг "канарчетата" ще играят с втородивизионния австрийски Санкт Пьолтен. А иначе с този успех пловдивчани удължиха серията си на 9 мача без загуба в Европа, като са само на мач от рекорда на ЦСКА. 

Либертас: А.Симончини, Молинари, Рокети, Д. Симончини, Риги, Роки, Факондини, Голинучи, Антонели, Рости, Морели

Ботев: Стаховяк, Бенга, Терзиев, Филипов, Огнянов, Куртеан, Христов, Иршак, Сърмов, Педро, Цветков