Настъпи ключовият ден за съдбата на трите български представители в Лига Европа – ЦСКА, Литекс и Ботев Пд. Мачовете-реванши от втория квалификационен кръг на турнира ще се проведат тази вечер и ще дадат отговори на много въпроси.

Първи излиза тимът на ЦСКА, който ще се изправи срещу Зимбру. В двубоя в София „червените“ записаха равенство 1:1 на Националния стадион „Васил Левски“. Очаква се Александър Тунчев да подсили отбраната, след като пропусна първия мач с молдовците, заради контузия.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е убеден в успеха на своя тим, като на пресконференцията преди мача заяви: „Вярвам, че ще вкараме достатъчно голове, за да си осигурим победата и да не се повтарят нещата от София. Аз съм оптимист. Убеден съм, че сме по-добрият отбор и ще продължим напред.“

Неприятен момент съпроводи официалното занимание на тима в Кишинеу. Старши треньорът на Зимбру изгледа цялото занимание на ЦСКА, прикрит зад съоръжения на стадиона, въпреки че тренировката бе закрита. Това разгневи представителите на българския тим, които възнамеряват да се обърнат към УЕФА по въпроса.

Двубоят между Зимбру и ЦСКА стартира в 20.00 часа и ще се предава на живо с картина в сайта Gong.bg, както и по телевизията Диема и Дарик радио.

Колкото до Ботев Пд и предстоящия мач с Санкт Пьолтен, треньорът Велислав Вуцов се притеснява най-вече за бързината на своите играчи. Наставникът обаче увери, че настроението в състава е добро, независимо от проблемите в тима. Специалистът няма много алтернативи за ротации, след като голяма част от футболистите напуснаха. Последният бе Алесандру Бенга, който подписа с тима от Азербайджан.

Ботев Пловдив обаче има своите добри шансове да се класира за третия кръг на турнира, след като в първия мач в Бургас победи Санкт Пьолтен с 2:1. Срещата е от 22.05 часа.

Малко преди това ще се знае и изходът от двубоя между Дьошгьор и Литекс. Отборът, воден от Красимир Балъков е в най-неблагоприятната позиция от българските тимове. „Оранжевите“ имат пасив от 0:2 след първия мач в България.

Наставникът на Литекс Красимир Балъков не подсказа по никакъв начин какъв титулярен състав ще пусне срещу Дьошгьор по време на заниманието на тима преди двубоя. Трима представители на унгарския тим изгледаха щателно заниманието. Решаващият мач за Литекс стартира в 21.30 часа българско време. Ръководството на „оранжевите“ обявиха ден преди срещата, че са гласували пълно доверие на треньора и неговата оставка не е на дневен план.