Битката за Пловдив между отборите на Локомотив и Ботев е сочен за ключовия сблъсък от 1/8-финалната програма на турнира за Купата на България. Големите съперници излизат един срещу друг в 17:45 часа, а срещата ще можете да проследите по Диема, Gong Play, както и в ефира на Дарик радио.

Сайтът Gong.bg ще ви направи съпричастни в най-любопитните моменти около мача. Първият двубой от 1/8-финалите ще се състои на стадиона в парк „Лаута“.

И в двата тима са изключително амбицирани за успех, но домакините ще се постараят да намалят негативната статистика. Двата тима са изиграли общо 9 мача помежду си в турнира за Купата на България, като шест успеха към този момент са на сметката на Ботев Пд.

Последната среща между двата състава в тази надпревара е от 2005 година, като тогава на фаза 1/4-финал Локомотив Пловдив се наложи с 2:1 след продължения.

Старши треньорът на Ботев Пд Велислав Вуцов обяви в навечерието на срещата: „Спираме с романтиката и тръгваме на битка. Не съм притеснен, че гостуваме. Все пак разстоянието между двата стадиона е 5 километра. В турнирни мачове най-важен е резултатът. Ще се радвам, ако решим всички в първия двубой."

От другата страна наставникът Петър Пашев коментира: "Не бих казал, че след като се срещаме в турнира за Купата на страната, двубоят ще бъде по-различен. Мачът с нашите съграждани от Ботев винаги е бил очаквано с голям интерес дерби и се надявам да се превърне в празник за футбола в Пловдив."

Отборът на Ботев получи неприятна вест в края на изминалата седмица, след като стана ясно, че Вили Вуцов ще трябва да се лиши от помощника си Георги Чиликов.

В Локомотив Пд обаче има повече кадрови проблеми, след като Бирсент Карагарен няма да бъде на разположение. Ванчо Траянов също е извън сметките, както и трайно контузените Здравко Илиев и Емерик де Врийзе.

Освен пловдивското дерби, програмата от 1/8-финалите за вторник (28 октомври) предлага още две срещи:

14:30 часа

Черно море - Славия

18:00 часа

Литекс - Пирин Гоце Делчев

 

В сряда, 29 октомври:

14:00 часа

Монтана - Левски

14:30 часа

Ботев Гълъбово - Локомотив София

Хасково - Банско

Локомотив Горна Оряховица - Дунав Русе

Отложеният мач между Берое и Лудогорец ще се състои на 15 февруари 2015. Реваншите от 1/8-финалите са предвидени за 3 декември.

Според регламента, отборите за 1/4-финалите се излъчват след две срещи, като при равенство в общия резултат решаващ показател са отбелязаните голове на чужд терен. Ако и това условие сочи равенство, то тогава следват продължения и дузпи.