Наставникът на Ботев Николай Киров остана доволен от представянето на играчите си в мача с Нефтохимик за Купата на България. Те разбиха "шейховете" с 3:0, но успехът им можеше да е и далеч по-убедителен.

"Добър мач за Ботев, отбелязахме три гола, имахме и още ситуации. Важно беше за нас да продължим напред, затова подходихме по най-добрия начин и бяхме пределно мотивирани", сподели Киров пред DIEMA SPORT и заяви какви са амбициите на тима в турнира.

"Искаме да продължим възможно най-наред, докъдето ни стигнат силите. Сега обаче се настройваме за първенството и за срещата в неделя с Левски. По-важно за мен беше днес, че не допуснахме гол, защото в последните двубои ни вкараха доста. Затова се радвам, че запазихме мрежата си", сподели още Киров.

Той говори и за състоянието на капитана Тодор Неделев, който беше сменен преди почивката, както и коментира представянето на Милен Кикарин в защита.

"Милен Кикарин се справи много добре, нямаше опасности през неговата зона. Тодор Неделев има удар в кръста, предпочетохме да не рискуваме здравето му и да го сменим", заяви Киров. Впоследствие той говори и за политиката на налагане на играчи в състава.

"Пътят е с млади момчета и с качествени футболисти за атакуващ футбол. Трябва в състава да влизат все повече собствени кадри. Имаме доста добри момчета в юношеските гарнитури, школата функционира добре в последните години. Тепърва Ботев ще произвежда страхотни играчи", заяви наставникът и коментира предстоящия мач с Левски.

"Много важно е да се възстановим за мача с Левски. Много сериозно дерби в исторически план. Още от петък започваме да бистрим начина, по който ще стоим срещу Левски, сигурен съм, че момчетата ще бъдат пределно мотивирани."

"Не мисля, че смяната на Люпко Петрович ще даде отражение. Левски е сериозен съперник със сериозна селекция и сериозни амбиции, ще се постараем да се мотивираме добре за този мач", завърши треньорът на Ботев.