Наставникът на Ботев Вили Вуцов беше доволен от резултата след мача с Локомотив Пловдив за Купата на България. Двата тима приключиха 1:1 на "Лаута" и оставиха интригата за реванша. 

Ето какво сподели Вуцов:

"Предвид на не чак толкова добрата игра особено през първата част, резултатът трябва да ни удовлетворява. Този мач е в две действия. Мачът в Коматево ще бъде друг. Този терен не предоставя да се играе футбол."

"Радвам се, че в такъв биткаджийски мач взехме добър резултат. Важен гол вкарахме накрая. С този гол и с този резултат поздравявам нашия шеф на борда на директорите Иван Джиджев, който празнува своя 53-годишен рожден ден."

"На добър терен играем по друг начин. На този терен топката не върви добре. Младите момчета имат време да израстват. Явно, че трябва да работим, изграждаме и усъвършенстваме играта си."

"Когато изградим едно добро ниво на игра, ще бъда доволен от постигнатото. В тази битка, която беше Алекс спечели най-много единоборства. Не съм недоволен. Лошото е, че дадохме жертви. Иршак има температура. Надявам се да се оправи. Пламен Николов получи контузия. Надявам се да не е тежка."

"Ние играхме добре, но явно при гостуванията играем по-боязливо. Не сме този агресивен отбор. Няма никакво нарушение преди гола на Локомотив Пловдив. В края на мача имаше нарушение срещу Чунчуков в наказателното поле на Локомотив. За такова нещо в борбата се дава златен пояс", сподели Вуцов.