Спортният директор на Ботев Пловдив Михаил Мадански сподели в интервю за Дарик радио, че ще изчака позицията на собствениците на клуба, преди да обяви и своето бъдеще. Това ще стане в началото на следващата седмица, когато Румен Чандъров и Георги Самуилов ще излязат с декларация по повод случващото се в пловдивския тим.

„Спортният директор на Ботев Пловдив донякъде е обвързан с хората, които са го поканили да работи в клуба. Абсолютно нормално е, когато има работа в екипа и част от екипа си тръгне и той да го направи. В случая нещата са малко по сложни, така че все още можем да изчакаме някакво развитие на ситуацията“, коментира Мадански.

„Днес разговарях с Чандъров, разбира се обидата и огорчението в него остават. Не знам доколко е категоричен в решението си да напусне, но все пак в края на седмицата предстои среща с него и другия собственик Георги Самуилов и в началото на следващата седмица двамата ще излязат с декларация и обща позиция за по-нататъшните действия. Това е актуалното към момента. Всичко оттук нататък зависи от решението на собствениците“, продължи той.

„Това дали ще продължа да работя за проекта „Ботев“ зависи изключително много от решението на двамата собственици. Бих желал да уточня, че по всяка вероятност, моите лични подозрения са, че г-н Чандъров беше подведен от част от феновете и някои хора от агитките, които изразиха пред него подкрепа към всичко това, което прави и в крайна сметка снощи се стигна до ситуация, в която феновете изразиха своето недоволство срещу назначаването на Николай Митов по неподходящ начин. Искам да уточня, че аз на два пъти разговарям с феновете и в никакъв случай не смятам, че те са някакви гамени или хора, които по всякакъв начин търсят интригата. Единственото, което феновете изразиха пред мен е, че не приемат Николай Митов като треньор. В разговорите, които имахме, аз обявих пред тях, че всеки човек има право на шанс и споделих, че ние сме преценили, че профилът на Митов като треньор отговаря най-добре на това, което търсим“, каза още Михайл Мадански.

„Аз не съм си подавал молба за назначение, нито съм подавал такава и за напускане. Така или иначе етиката и уважението към хората, които са ме поканили изисква коректно отношение към тях“, уточни той.