Отборът на Черно море постигна победа с 3:2 при гостуването си на Ботев в мача от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Момчетата на Георги Иванов водеха с 3:0 на почивка след голове на Иван Коконов, Даниел Георгиев и Уго Секо. Попадения на Серкан Юсеин и Радослав Терзиев обаче доведоха до крайния облик на резултата.

Срещата, която се игра на стадиона в Коматево, започна с минута мълчание в памет на починалия преди дни легендарен футболист на Ботев - Румен Юруков-Пики.

Варненци доминираха осезаемо през първото полувреме, но през вторите 45 минути бяха по-пасивни и отпуснати. Отдръпнаха се в своята половина, като позволиха на съперника си да организира опасни атаки.

Черно море влезе много добре в мача. Момчетата на Георги Иванов стояха по-добре на терена през първото полувреме, като излязоха напред в резултата още в 3-ата минута. При първото по-опасно положение в мача Александър Цветков направи добър пробив, пусна пас надясно към Ондрей Сукуп, който центрира в наказателното поле. Получи се рикошет, в резултат на което топката попадна на главата на Иван Кококов. Той нанесе удар и така увенча своя мач номер 150 в елита с попадение – 1:0.

След като се отърси от първоначалния шок, Ботев стигна до нелошо положение в 9-ата минута. След грешка в отбрана на гостите, Иван Стоянов проби отляво, успя да нанесе диагонален удар, но Коварж изби в корнер. От него не произлезе нищо. При ответната атака варненци удариха греда. Бакари набра скорост отляво, нахлу в пеналта, шутира диагонално, но ударът му срещна левия стълб на Георги Георгиев.

В 22-ата минута пловдивчани трябваше да правят принудителна смяна. Кристиан Димитров замени Цветомир Панов, който получи травма.

Жоао Пауло стреля опасни в 26-ата минута, но Коварж отрази. Стражът на тима от морската ни столица трябваше да демонстрира класа и секунди след това, когато Серкан Юсеин опита късмета си с удар от дистанция.

След половин час игра Ботев удвои аванса си. Грешка в средата на терена на „канарчетата“ позволи на Даниел Георгиев да овладее. Той преодоля няколко играчи в „жълто-черно“, след което с удар от зоната пред дъгата на наказателното поле прехвърли Георги Георгиев за 2:0.

Черно море продължи да атакува настойчиво, като Иван Коконов стреля в 32-ата минута, но над вратата.

Три минути преди края на редовното време на първата част възпитаниците на Георги Иванов поведоха класически. Уго Секо направи пробив отдясно, нахлу в пеналта, стигна почти до точката за дузпата и шутира за 3:0. Това бе и първо попадение за португалеца в Първа професионална лига.

След почивката се забеляза значително отпускане в редиците на Черно море. Момчетата на Георги Иванов се прибраха в своята половина, а домакините закономерно атакуваха често. Натискът на пловдивчани даде резултата в 62-ата минута, когато „канарчетата“ намалиха изоставането си. Серкан Юсеин пое топката от централната линия, направи самостоятелен пробив и с удар от границата на наказателното поле по земя направи 1:3.

В 70-ата минута футболистите на Николай Киров стигнаха и до втори гол. Тодор Неделев центрира от корнер отляво, Радослав Терзиев игра с глава и насочи топката за 2:3.

В класирането Черно море четвърти с 20 точки, Ботев е шести със 17.