Бразилският футболист на Ботев Пловдив Жоао Пауло заяви, че се стреми да играе за най-добрите и за това е избрал „канарчетата“.

„Като малък живеех близо до едно футболно игрище. Почти всеки ден ходех там да тренира. В моето семейство има много футболисти, но те не бяха професионалисти. Един приятел ме накара да отида в местния отбор и да се пробвам. Ако не беше този приятел, нямаше да стане професионален футболист“, коментира Пауло.

„Адаптирах се много бързо към живота в България. Вече имам много приятели тук. Всички са много отзивчиви, помагат ми при избора на храна и в тренировките. Допада ми много Пловдив и неговия център“, добави бразилецът.

„Много ми харесва, че сте опазили своята култура през всичките тези години. България е позната на бразилците“, продължи голмайсторът на Ботев.

„Това, което е нужно, за да станеш велик футболист е, че трябва да бъдеш отдаден на футбола. Винаги се стремя да играя при най-добрите. За това отидох в Корея, за това се върнах в Бразилия, а сега съм в Ботев“, каза още Жоао Пауло.