Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров изрази задоволство от трудния успех над Верея Стара Загора с 2:1.

„Трудно се стигна до тази победа, имайки предвид резултата и развитието на мача. За нас бе най-важно да спечелим мача, а не играта. Най-важното бе да излезем от черната серия, а от такава серия се излиза с три точки, радвам се, че успяхме“, коментира Киров.

„Напрежението се виждаше и на терена, особено в отиграванията на състезателите. Футболната игра е такава, че винаги има напрежение. Всички трябва да се нагласяме според мачовете. Не мисля, че ще падне напрежението, но днес бе важно да спечелим мача“, продължи старши треньорът на Ботев.

„Не мисля, че отборите в България можем да се изненадаме много. Самите отбори притежават доста малко състезатели. В повечето случаи играят едни и същи. Времето вече е трудно за игра, терените замръзват, нормално е чисто технически играта да не е на ниво. Нашите състезатели са свикнали да играя пред публика. Когато няма публика е трудно да се мотивираш“, каза още той.

В същото време Киров опроверга информациите, че клубът търси цели петима нови състезатели, с които да се подписли през зимната пауза. Наставникът допълни, че към момента никой в тима не мисли за селекция.