Новият старши треньор на Ботев Пловдив Николай Митов бе представен официално от спортния директор Михаил Мадански.

"Разговорите бяха нелеки, но накрая бяхме почти единодушни, когато се спряхме за избора си за старши треньор на Николай Митов," заяви Мадански.

Мадански направи кратка визитка на Митов, и добави: "Човек, който е амбициран да работи за каузата Ботев."

"Както те приемат с леко недоверие, така да не искат да се разделят с теб," пожела на наставника Мадански.

"Много съм щастлив, Ботев е един от най-добрите отбори в България, обичан отбор, и за мен е чест да водя такъв отбор," бяха първите думи на Николай Митов.

"Аз приемам това, което казват феновете, но доверие не се купува. Доверие се постига с работа, искам някой ден, когато си тръгна, хората да кажат, че са били радостни, че съм бил треньор на Ботев," продължи той.

"Наблюдавал съм мачове на Ботев, играхме и контрола с Ботев. Няма да говоря за какво е било, или дали няма класа. От днес, гледам само напред. Какво е било, не ме интересува. Имам идеята как да върнем радостта на хората. Тук сме, за да се развива Ботев. Искам да виждам Ботев сред водещите отбори," продължи той.

"В момента имаме шест национални състезателя. Трябва да се радваме. Не е лош и потенциала, и точковия актив. Искам конкуренция, но не на всяка цена."

"От дете, до ден днешен, никога не съм имал човек зад гърба си. Всичко съм постигал с работа. Господин Чандъров го познавам от година. Това ми е познанството."

"Няма шанс някой да ми се меша в работата. Не съм от обичаните треньори и хора, защото казвам всичко в очите. Последното решение го взимам аз."

Митов разкри, че се е учил при Хари Реднап, при Аврам Грант, и в няколко италиански отбора.

"Гледаме футболисти. Но е коректно, когато дойде футболистът, тогава да се съобщи. Търсим защитник, нападател гледаме също."