Отборът на Ботев посреща Локомотив на стадион „Лазур“ в Бургас в мач от първия кръг на Първа професионална лига в родния футбол. Първият кръг на шампионата вече започна в петък с мачовете Локомотив Горна Оряховица - Нефтохимик 0:0 и ЦСКА - Славия 2:0, а днес програмата предлага още два интригуващи двубоя.

Мачът Ботев - Локомотив е сред ключовите сблъсъци в кръга, като началото е в 19 часа, а жребият противопостави именно големите съперници от Пловдив да се изправят един срещу друг точно на старта на новия сезон.

Можете да следите двубоя минута по минута в Gong.bg, да го гледате в GONG PLAY и по DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

За втори път в историята мач между Ботев и Локомотив ще се играе извън Пловдив, а за първи път домакин на този двубой ще е Бургас. До този момент двата тима са с равен баланс в сблъсъците по между си от по 37 победи.

„Добре е, че на стадиона ще могат да дойдат повече фенове. В дербито е по-важен резултатът. Важно е да играеш красив футбол, но в дербито победата е на първи план“, сподели наставникът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев и добави: „Няма да е толкова лесно да стигнеш до евротурнирите, както бе в последните 2-3 първенства.“

„Надявам се да почувстваме подкрепата на публиката на стадиона в Бургас. Навити сме много да покажем добра игра и да спечелим три точки“, пък заяви старши треньорът на Ботев Николай Костов в навечерието на срещата.

Разширеният състав на Ботев за пловдивското дерби включва: Георги Георгиев, Мартин Димитров, Павел Петков, Цветомир Панов, Костадин Стоянов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Милен Кикарин, Серкан Юсеин, Стенио дос Сантос, Фелипе Бризола, Меледже Омнибес, Асен Чандъров, Жоао Пауло, Милко Георгиев, Наско Милев, Даниел Кутев, Иван Стоянов и Тодор Неделев.

Ето групата от 18 футболисти на Локомотив за мача с Ботев: Александър Любенов, Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Димитър Везалов, Ясин Амрауи, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Бирсент Карагарен, Мартин Райнов, Дани Кики, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Аймен Суда, Георги Въчев, Симеон Райков, Парвизджон Умарбаев и Мартин Камбуров.