Славия победи Ботев с 3:2 в двубой от 16-ия кръг на Първа лига. За "белите" точни бяха Сердеров, Домовчийски и Балджийски, а гостите бяха открили резултата чрез Иван Стоянов от дузпа, а попадение на Неделев в края само оформи резултата.

Славия и Ботев предложиха открит футбол през първата част с непрекъснати атаки и към двете врати. В 8-ата минута Николай Димитров от няколко метра опита да преодолее вратаря на Ботев Георгиев, но не сполучи. Пет минути по-късно отново Хичо стреля опасно, но отново стражът на "канарчетата" го отчая.

В 17-ата минута Юсеин стреля над вратата. Стигна се до 21-ата минута на двубоя, след като Жоао Пауло беше фаулиран от вратаря на "белите" Марио Кирев в наказателното поле на Славия и от дузпа Иван Стоянов откри резултата в полза на Ботев.

Малко по-късно Жоао Пауло пропусна да удвои резултата, за сметка на това с удар от около 8 метра и след асистенция на Минчев Сердеров изравни резултата.

До почивката двата тима не успяха да вкарат нови попадения във вратите на съперника и се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

През втората част Славия успя да надделее над съперника с по-добра игра. В 66-ата минута Домовчийски не остави шанс на Георгиев, а Балджийски с отличен удар в 80-ата минута направи резултата 3:1 в полза на "белите". Ботев сякаш позагуби силите си през втората част, а смените позакъсняха. 

В 87-ата минута Неделев от малък ъгъл намали резултата, след като стигна до топката след изпълнение на пряк свободен удар.

В крайна сметка Славия успя да победи и вече има 17 точки, но е на 11-ото място. Ботев е на 8-ото с 18.