Ботев Пловдив завърши 1:1 като гост на Зрински Мостар в първия мач от втория квалификационен кръг от Лига Европа. Пловдивчани пропуснаха по-добрите положения в двубоя, и могат да съжаляват, че пропуснаха да си тръгнат с победата от Мостар.

През първото полувреме „канарчетата“ не отстъпваха толкова като класа на съперника, за да са догонващи в резултата, но пропукване в отбрана позволи на Зрински да открие. В 21-та минута Дени Симеунович се разписа с глава, след като засече добро центриране на Църнов отляво.

Контузия на Анисе принуди Станимир Стоилов да даде първи минути на Валери Домовчийски, но българският нападател не успя да се задържи дълго на терена, и игра само десетина минути. Ирландският арбитър Падрайг Сътън сериозно оплеска нещата, като вдигна два жълти картона на Домовчийски, и го изгони точно преди края на полувремето.

Преди това Сътън даде червен картон и за Перо Стойкич от състава на Зрински, но той бе за два фаула. Домо от своя страна, бе санкциониран първо за неправилно влизане, според главния съдия, макар че четвъртият даде разрешение за смяната. След това родният нападател видя жълт картон и заради симулация, въпреки че бе закачен от противников играч.

Така до почивката, и двата отбора останаха с по 10 души на терена, но голът в аванс бе за домакините от Зрински.

Ромарио влезе като смяна на старта на второто полувреме за Ботев, и мигновено даде резултат. В 48-та минута Мариян Огнянов изведе Ромарио очи в очи с Дуйкович, и нападателят от шест-седем метра не сгреши за 1:1.

Ботев изпусна Зрински в Мостар, носи в Пловдив гол на чужд терен за реванша

източник: Hercegovina.info

Последваха доста любопитни минути, с положения и в двете наказателни полета. Вратарите Дуйкович и Стаховяк обаче бяха много прецизни във всичките си отигравания, и не допускаха фатални грешки. Въпреки интересните нападения, 100-процентовите ситуации не бяха чак толкова много.

Зрински заложи предимно на далечни удари, докато Ботев се опитваше да разиграва в наказателното поле на противника.

Станимир Стоилов опита последен коз, пускайки в игра и Станислав Костов, на мястото на абсолютно незабележимия Вандер. Това отново даде лек импулс за Ботев, и българският тим направи няколко сносни атаки, но пак без късмет в завършващата фаза.

Голмайсторът Ромарио пропусна невероятен шанс за Ботев, в 90-ата минута. Ромарио първо бе блокиран, а след това се обърна и удари греда, и така не успя да донесе победата на пловдивчани.

Сега всичко остава да се реши след седмица, в България.

Съставът на Ботев:

1. Стаховяк, 5. Грънчаров, 14. Минев-к, 83. Спрокел, 7. Огнянов, 8. Неделев, 11. Христов (Ромарио 46), 15. Анисе (Домовчийски 35), 16. Иршак, 71. Галчев, 10. Вандер (Костов 78)