Пловдив остана без футболен господар. Дербито между Локомотив и Ботев бе първоначално спряно в 41-ата минута, а в последствие и прекратено при резултат 0:0. Причината за този развой на събитията бе поведението на по-крайните фенове на „смърфовете“, които на два пъти засипаха с бомбички терена. В резултат на това главният рефер на срещата Георги Кабаков реши да опази здравето на участниците в дербито, като го прекрати.

ВИДЕО ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ НА ПЛОВДИВСКОТО ДЕРБИ ВИЖТЕ ТУК!

Между тези два грозни епизода, привържениците на Локо Пд замериха с банан Вандер Виера, който бе близо до тъчлинията, в очакване да изпълни фаул. Това се случи в 29-ата минута.

В последствие стана ясно, че това поведение на ултрасите на Локомотив е било своеобразен протест спрямо благодетеля на тима Коко Динев.

ВИДЕО: Прекратиха дербито между Локо Пд и Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Двубоят започна доста динамично, като обещаваше истински футболен празник на Велика събота. Атаки не липсваха и към двете врати в първите минути. Още във 2-ата минута Юнес Хамза напредна от ляво, тръгна заплашително към наказателното поле на домакините, но реши да центрира към Вандер Виера. Подаването обаче не сполучи и така играта се изнесе към центъра на терена, а в последствие и в половината на „канарчетата“. Само минута след това Спас Делев напредна от ляво по атаката на „смърфовете“ и центрира добре. Мартин Камбуров обаче бе добре блокиран от отбраната на гостите, която осуети опасността.

ВИДЕО: Прекратиха дербито между Локо Пд и Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 5-ата минута играта бе временно спряна от главния съдия Георги Кабаков заради бурни фенски страсти по трибуните. Привържениците на Локомотив изстреляха значително количество бомбички и пуснаха няколко димки, а това доведе до 4-минутна пауза.

Прекъсването оказа доста ползотворен ефект върху възпитаниците на Станимир Стоилов, които веднага след подновяването, създадоха най-чистото положение в мача до този момент. В 12-ата минута Вандер проби от дясно, преодоля Ангел Йошев и комбинира с Мариан Огнянов. Бившият играч на Левски стреля, а това принуди Данчо Тодоров да чисти от голлинията. Абел Анисе опита добавка от воле, но Здравко Лазаров се намеси самоотвержено.

ВИДЕО: Прекратиха дербито между Локо Пд и Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 14-ата минута именно 38-годишният капитан на „смърфовете“ бе заменен принудително от Дани Кики. Опитният играч получи разтежение в адуктора на десния крак в 9-ата минута, но „стисна зъби“ и реши да продължи. Явно обаче болкатa е била твърде силна и това извади Лазаров от дербито.

В 20-ата минута Виера центрира от дясно, Ангел Грънчов не се намеси добре, а това позволи на Юнес Хамза да остане на чиста позиция. Нападателят на Ботев обаче като чели не очакваше този подарък и не успя да се възползва.

ВИДЕО: Прекратиха дербито между Локо Пд и Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 38-ата минута Мартин Камбуров опита хубаво подаване от дясно към Спас Делев, Сърджан Лукин обаче се намеси разчетено и осуети опасността, чистейки в корнер. От изпълнението на ъгловия удар не произлезе нищо. Това бе и последната игрова ситуация в дербито. След нея грозните сцени взеха връх.

ВИДЕО: Прекратиха дербито между Локо Пд и Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Стартови състави:

Локо Пд: Акалски, Тодоров, Грънчов, Тунчев, Йошев, Н'Дайе, Диего, Лазаров(к), Гади, Камбуров, Делев

Резерви: Господинов, Кики, Белаид, В. Георгиев, Ас. Георгиев, Илиадис, Мендес

 

Ботев: Стаховяк, Христов, Лукин, Бенга, Минев, Сърмов, Анисе, Огнянов, Виера, Хамза, Ромарио

Резерви: Николов, Филипов, Везалов, Иршак, Куртеан, Педро, Цветков

Главен съдия: Георги Кабаков