Зимният трансферен прозорец все още е отворен, но отсега е ясно кой печели неофициалната титла „шампион по трансфери“ в България - Ботев Пд. И тук говорим предимно за подсилване на състава, не толкова за продажби на футболисти.

„Канарчетата“ пипат с широко отворени пръсти и вече петима от румънското първенство са договорени за тима на пловдивчани. Тази скъпа селекция обаче е нож с две остриета. Тимът видимо се подсилва като очаквания. А това означава, че стремежът ще бъде поне третото място в класирането. И Купата на България! Ако приемем, че Литекс и Лудогорец са трудно достижими в челото, предвид 11-точковата им преднина пред Ботев, то останалите отбори пред седмия в есенното подреждане трябва да бъдат изпреварени.

Защото Левски първо гледа да продаде и да си набави средства, а след това да попълва състава. ЦСКА по традиция вече много обещава, но трудно вади финикийски знаци за трансфери. Локо Пд взима доста чужденци, но не за такива пари като съгражданите си, а Черно море просто сви бюджета. Освен това, и разликата в точките между Ботев и цитираните 4 отбора е пренебрежимо малка – между един и четири пункта, така че има всички основания „жълто-черните“ да атакуват третата позиция. Ако това обаче не стане, ще има доста въпроси, започващи със „защо“ и „как така“.

Но е факт, че дори евроучастникът напролет Лудогорец е по-пестелив на трансфери, отколкото тимът от Града под тепетата.

Интригата тук е, наистина ли ще видим Купа и бронз за Ботев. И какво мислят по въпроса с евентуалното оставане без отличия класическите ни грандове – юбилярят Левски и неговият вечен съперник ЦСКА.