Какъв кръг само ! Вторият пролетен бе наситен с изненади, емоции и вълнения, не само по терените, но и извън тях. Равносметката – ЦСКА победи Черноморец, но изгони Йешич, Стоилов показа на Илиян Илиев, че трябва да се действа смело, а Левски не само загуби мача, но и публиката си за двубоя с Литекс, Етър би Черно море и пред Гонзо се стъмни, а Локо Сф глътна малко свеж въздух в борбата за оцеляване, която е много по- напрегната от тази за титлата. Локо Пд не падна в Ловеч и чака в добро настроение ЦСКА, а Берое при малко повече късмет можеше да не даде и точка на шампионите от Разград.

В Пловдив Ботев не срещна съпротива от Левски и го победи по- леко отколкото са очаквали и най- върлите фенове на „канарчетата”. Обстановката , поне в началото на мача бе като за празник на футбола, но с течение на двубоя се случиха неща, които са недопустими за футболен мач. Сега заради 100 или 200 фена отстрана и на двата отбора , се говори повече за грозните сцени , а не за хубавото сътворено от останалите 17 000 на „Христо Ботев”. Прехвърлянето на вината от една глава на друга едва ли е решение, защото еднакво опасни за човешкия живот са и ракетите и камъните, които не знайно как са се отзовали на лицензиран стадион. Полицията трябваше да е по- твърда с онези , които нарушаваха реда , а кой ли ще понесе вината да бъдат пускани на трибуните фенове без дори да им проверяват билетите. Няма да се оплакваме какъв хаос бе и в А сектор на стадион „Христо Ботев”, защото вярваме, че нещата ще се променят. Станислав Тодоров е имал и по- добри ръководения на срещи, хубавото е ,че му имаха респекта футболистите и не повлияха решенията му на изхода на мача. Едва ли някой, освен Антон Генов, не е видял нарисувания втори картон на Нуно Пинто и спестения картон на Галчев. Да поздравим и Станимир Стоилов за промяната в Ботев.

Черно море загуби от Етър и тук въпроса е кое е изненадата? Че „моряците” паднаха, или че „виолетовите” биха за втори пореден път? Тимът от Велико Търново не се отказва да търси спасението и е в най- изгодна позиция, защото никой от другите отбори не знае какво точно представлява наричан „Етър интернационале”. За Черно море бе трудно и преди Георги Иванов, трудно е и с него начело. Това ,че са били създадени над 10 голови положения не грее нито отбора, нито феновете му.

Славия на Вили Вуцов победи в Монтана и това прати домакините на последното място в класирането. Смяната на Джамбазки едва ли е нещото, което ще помогне много на тима, но пък е някакъв опит да бъде спасен отбора.

Локо Пд продължава да радва своите фенове и след мача в Ловеч. „Черно – белите” привърженици не знаят що е загуба от много кръгове насам и вярват, че любимците им ще се хвърлят за победа в предстоящото домакинство на ЦСКА. След хубавите думи за Литекс и Христо Стоичков за първия кръг, сега отново могат да се кажат такива. Отборът игра , но липсата на опит, а и едно съдийско решение накрая го лишиха от евентуална победа. След гостуване на „Армията” сега на Литекс предстои мач с Левски на стадион „Георги Аспарухов”, а привържениците на тима се оказаха” виновни” за нещо и те няма да гледат и подкрепят отбора.

ЦСКА победи Черноморец, но уволни Йешич. Какво повече да се каже за този мач и за „червения” клуб? Имам усещането, че там сами искат да няма спокойствие в Борисовата градина. А и след като отидоха 7 000 на мача с Литекс, сега ще се върнат към обичайната бройка от към 1 000. Защото на феновете не им харесва всичко това, което се случва с ЦСКА. Черноморец на Херо игра приличен футбол, но е тръгнал по наклонената плоскост, причините , за което Херо непрекъснато споменава. Предстои интересен сблъсък Херо- Мъри в Бургас. Да видим кой кого.

Това, че Локо Сф победи Миньор не е изненада, както и домакинската победа на Пирин ГД над Ботев Вр. И четирите отбора са замесени в битката за оцеляване и единственото от което имат нужда са точки. При тях едва ли някой ще седне да гледа играта им. Емил Велев го каза за играчите на Локо Сф, но сигурно важи и за тези на другите отбори борещи се за оцеляване: „ Играем със страх и много бъркаме”. В Гоце Делчев се случи и най- неприятното, след като фен издъхна преди началото на двубоя.

Аплодисменти и за Берое за това, че запуши устите на онези, които все знаят кой мач как ще свърши. Футболистите се хвърлиха в битката и взеха много ценна точка от Лудогорец. Шампионите не бяха убедителни и не намериха аргументи, с които да вземат трите точки. Когато са изнервени момчетата на Ивайло Петев не успяват да намерят верния път към успеха. Съдията Ахмед Ахмед ръководи мача страхливо и спести очевидни картони, което явно се е харесало на хората от съдийската комисия и му повериха Левски- Литекс за Купата в сряда. Да видим как ще се справи с този двубой?

Чакаме 18 кръг от първенството, в който в петък Черноморец приема Ботев Пд, в събота играят Локомотив Пловдив и ЦСКА, както и Славия – Черно море , Ботев Вр – Локо Сф, Етър – Берое, а късният мач от 18часа е Лудогорец – Пирин ГД. В неделя от 14 часа е Миньор – Литекс, а от 18 часа е Левски – Монтана.

Очакваме да разберем къде ще се играе най- хубавия футбол, къде ще е изненадата на кръга , ще има ли пак сменен треньор и дали ще се заплете борбата за оцеляване. А може ли Левски или Лудогорец да не вземат наглед лесните си домакинства.

Преди всичко това в сряда ще гледаме и четири мача за Купата на България, които също могат да окажат влияние върху срещите от предстоящия кръг на първенството. Кой казва, че не е интересно?