Левски и Ботев предложиха истинско шоу на хората, които решиха да бъдат на „Георги Аспарухов“ в неделната вечер. Двата отбора изиграха мач на един дъх, срещата, в която головите положения валяха едно след друго. Четири гола, три греди и куп ситуации.

Още преди мача картината по трибуните ни върна поне с 15 години назад във времето. Мощна агитка на гостите и отлична посещаемост на трибуните. Секторите Б и Г се надвикваха далеч преди Ристосков да даде началото на мача. На игрището Илиан Илиев и Ферарио Спасов не си губеха времето. Нямаше проучване, опипване на почвата и други подобни излишни истории. Атаки от самото начало.

Левски спечели двубоя, най-вече защото използва отлично първите 30-на минути на своя стадион. От доста време „сините“ фенове не бяха виждали, така наречения, домакински натиск.

Ботев Пловдив пък прилича на себе си, но от преди време. Видяхме онези „канарчета“, които са способни да клъвнат всеки. Опасни, офанзивни, с много качествени футболисти. Най-интересното е, че и двата отбора са на практика събрани в последните 60 дни, като това важи с по-голяма сила за пловдивчани. Ако сте гледали Илиан Илиев и Сашо Александров, като футболисти, ще се съгласите, че тимовете от снощи, приличаха на тях. Пасовете с петичка не бяха рядкост, както и двойните подавания, острите атаки и красивите шутове към вратите.

В следващите седмици Левски и Ботев са длъжни да затвърдят силните впечатления. Разбира се, не е лошо да затегнат и редиците, тъй като играта и на двата състава очевидно не беше безупречна във фаза защита. „Канарчетата“ могат да си позволят да наблягат предимно на хубавата игра, тъй като точките сега не са жизненоважни за тях. При Левски положението е по-друго, „сините“ гонят титлата и трябва да бият в следващите срещи, защото програмата през есента изглежда по-удобна. Добрата новина за тях е, че здравият разум печели. В отбора осъзнават, че това беше мач на „Герена“ от графата задължителни. Това обаче по никакъв начин не трябва да отнема от романтичния отенък на сблъсъка. Видя се за пореден път, че пълните трибуни въздействат добре на футболистите. Драмата с телевизионните права, може да се окаже и с положителен резултат относно развитието на играта, колкото и странно да звучи.

Снощи се случи нещо малко парадоксално. Левски победи заслужено Ботев, а той пък не заслужаваше да си тръгне с празни ръце от София. И за да е още по-интересно, мачът беше решен от двата гола на един пловдивчанин. Онзи Райков, който до преди няколко години биеше всички под тепетата, но на снукър. Крилото между другото е играчът под пара на „Герена“, въпреки че често е сред подценяваните футболисти, може би, само защото миналото лято го взеха със свободен трансфер от Б група.