Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев, не бърза да вземе категорично мнение относно решението на Апелативната комисия към БФС, която потвърди решението на Дисциплинарната и по този начин наказанието на „канарчетата” остава 3 мача без публика. Пловдивчани бяха санкционирани след инцидентите по време на финала за Купата на България срещу Лудогорец на стадион „Лазур” в Бургас.

„Бях запознат с мотивите на Апелативната комисия за отхвърляне на нашата жалба. Те ми бяха съобщени устно, но аз искам да ги получа писменно и тогава ще можем да дадем финално компетентно мнение от името на клуба”, заяви Златев.

Той коментира и съобщените му мотиви за отхвърляне на жалбата на Ботев: „Тежки последствия” и „тежки провинения” са две различни действия, които се накзват под различни членове в дисциплинарният правилник на БФС. Смея да твърдя, че има едно доста сериозно объркване в Дисциплинарната комисия, които налагат глобата и наказанието въз основа на член 37, а „тежки провинения” се разглеждат в съвсем други членове от дисциплинарния правилник!”

„За съжаление Апелативната комисия е финалната инстанция в системата на футбола в България. Има няколко казуса, които са разгледани от Спортният арбитражен съд в Лозана по подобни дисциплинарни производства на дадени федерации. Но нека да запозная с решението борда на директорите на Ботев Пловдив, да се запозная с писменните мотиви на Апелативната комисия и ще вземем решение дали да обжалваме решението в международна инстанция или не”, каза още изпълнителният директор на Ботев Пловдив.

„Пак искам да кажа – не оправдавам постъпката на някои от феновете, но мотивировката на взетото решение, не кореспондира с членовете и мотивите, които са представени в самото наказание”, завърши Златев.