Председателят на съвета на директорите в Ботев Пловдив Иван Джиджев даде информация около промените в ръководството на клуба, собствеността му, както и строежа на стадион "Христо Ботев". Това стана веднага след мача с Берое, спечелен с 3:1. 

"Имаше редовно общо събрание на акционерите на Ботев, което се случи малко по-късно от обикновено по обясними причини. Общото събрание на акционерите направи промените в съвета на директорите и бяха освободени трима от членовете и избрани нови трима." 

"Бяха освободени Бисер Лазов, Юли Попов и Ангел Палийски, а на тяхно място бяха избрани Апостол Апостолов, Георги Несторов и Иван Йончев. Съветът на директорите няма пряка връзка с представянето на отбора. Просто нов етап, ново развитие, има промяна в акционерите на Ботев от лятото, това са стандартни процеси." 

"Собственик на клуба от много време насам са две компании и сдружението Ботев Пловдив, така че няма промяна по отношение на собствеността. Цветан Василев е помагал по различни начини на дейността на тия фирми и финансирането на отбора", сподели Джиджев.

Той говори и как върви строежът на стадиона, за който имаше съмнения, че може да спре след случващото се около Цветан Василев.  

"Строежът на Ботев продължава, изпълняваме в момента важни неща, които са необходими за посрещането на зимния период и за укрепването на съоръжението и се надявам, че ще намерим финансиране за довършването му и да го ползваме от другата година." 

"Аз отговарям за инвестиционната дейност като изпълнителен директор, иначе от един месец има сформиран отдел "Капитално строителство" в клуба и назначени инженери-строители, които се занимават оперативно със строежа", сподели изпълнителният директор на "канарчетата".