Наставникът на Ботев Пловдив Николай Костов коментира с известна тревога поражението на тима от Черноморец Одеса с 1:3 в контролен мач. Според специалиста негативните резултати в контролите дотук оказват психологически натиск върху отбора главно заради факта, че той е изграден от млади футболисти.

"Канарчетата" допуснаха пълен обрат в спаринга с украинците

Пловдивчани започнаха добре лагера си в южната ни съседка с победа над Поли Тимишиоара, но след това последваха загуби от Висла Краков и унгарския Нийрегихаза, последвани от реми със сръбския Ягодина. С вчерашното поражение Ботев вече в серия от 4 поредни срещи без успех.

"Започнахме много слабо, неконцентрирано играта, пропуснахме много, имахме пропуски в защита, след почивката изяснихме нещата с футболистите, в последната фаза на атаката нямахме завършване, контролирахме добре топката, единствено положително нещо за тази приятелска среща е, че изразходихме някаква енергия", коментира Костов.

"Неприятно е, че загубихме. Имаме доста млади футболисти, на които им се отразяват тези загуби психологически. Имахме заболявания на част от футболистите. Наруши се баланса в подготовката на някои футболисти, след като се разболяха. Това е футболът", допълни наставникът на пловдивчани.

Валентин Грънчаров - специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS