Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев, коментира за Гонг ситуацията в Ботев Пловдив след драмите около Корполативна търговска банка и Цветан Василев: „Г-н Цветан Василев е един от благодетелите на Ботев Пловдив, а не е собственик. Корпоративна търговска банка е един от спонсорите на отбора, но имаме и други спонсори. Засега клубът функционира съвсем нормално, тече селекция. Ще имаме представяне на отбора, което е планирано за петък, в сряда представяме старши треньора и неговият екип на медиите!”

„На този етап всичко е нормално и продължаваме да футкционираме на пълни обороти. Надявам се че тази ситуация няма да се отрази на по-нататъшното функциониране на клуба”, успокои феновете на тима един от босовете на „канарчетата” и добави: „Феновете на тима могат да бъдат абсолютно спокойни. В понеделник проведохме среща с всички фенски фракции. Запознал съм ги със състоянието на клуба, с поставените задачи, как можем да си партнираме в работен порядък. Гледаме към представянето на отбора и към мачовете от Лига Европа!”

„Една от целите на срещата бе как да си партнираме с феновете. И администрацията, и феновете трябва да вървим ръка за ръка напред за благото на Ботев. Ние не оправдаваме поведението на някои от феновете в Бургас. Но трябва да слагаме под общ знаменател всички фенове на Ботев – заедно с онези няколко човека, които направиха грозните сцени на стадион „Лазур”, завърши Тервел Златев.