„Предстои ни един тежък мач с лидера в нашето първенство. Съперникът е много добър отбор. Последните игри на ЦСКА са показателни, че играят добре и заслужено са лидер в класирането. Последният им мач беше много добър. Това не значи, че ние отиваме като отбор, който е уплашен или мисли как ще загуби“, заяви старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов преди двубоя с ЦСКА от 11-я кръг на А група на 3-и октомври в София.

„Най-много обичам такива мачове, в които те смятат за обречен и по-слаб. В българското първенство с изключение на Лудогорец, който е много голяма класа и с голям потенциал, но не го реализира винаги, между останалите отбори разликата не е толкова голяма. Затова се стига и до доста изненади. Надявам се да стане добър мач с ЦСКА. Искам нашият отбор да се покаже в най-добрия си вариант. Не сме отбор, който да се затваря. Във всичките ни мачове, ние сме отбелязали навсякъде гол. Ще търсим гол и срещу ЦСКА. Надявам се да сме се разбрали с момчетата. Има настроение след спечеленото дерби. Надявам се от днес да сме превключили да друга скорост и да покажем един добър футбол“, коментира още Вили Вуцов.

„Стилът на ЦСКА е сходен с нашия. Играят доста агресивно с 4-5 картона на мач. Не ги обвинявам за това, а ги похвалвам. В атака имат бързина и скорост, в защита са добре. Ние също се стремим към това. Мачът е важен да спечелим трите точки. Те се трупат и по тях се прави класирането. Ако излезем срещу ЦСКА с идеята, че сме шампиони и сме си свършили работата, ще загубим. Както и с мисълта, че ЦСКА са много силни, пак ще паднем. Трябва да намерим най-вярвана тактика и ритъм срещу тях“, заяви наставникът на Ботев Пловдив.

„Нашата цел е да влезем в шестицата. 7 отбора вече се отдалечиха напред от следващите ги. Няма да бъде леко. Затова казвам, че всяка точка като домакин и гост носи успех. Нашият отбор е млад като години и постановка. Събрахме се преди месец и половина. Не проведохме пълноценна подготовка в този вариант. Много футболисти дойдоха в движение. Някои като Алекс Колев и Момчил Цветанов пристигнаха след 5/6 кръг на А група. Израстваме като положителна насока. Важното е да променим манталитета им и да играят силно и без притеснения независимо дали сме домакини, или гостуваме. На мен ми е по-леко да играем навън, тъй като не сме обременени със задължителното спечелване на трите точки“, коментира Велислав Вуцов.