Авторът на единствения гол в пловдивското дерби между Ботев и Локомотив Лъчезар Балтанов категорично спечели наградата на Gong.bg и Diema Sport за Играч на мача. При награждаването си той разкри, че му е много сладко, че е вкарал победното попадение, но би се радвал и друг да е голмайстор за успеха. 

"Усещането е много приятно, важното е, че отборът победи. Да, аз вкарах, но който и да беше вкарал, щеше да е сладко. Напълно заслужени три точки, изиграхме добре мача", сподели Балтанов пред Diema Sport при награждаването си. 

Той направи и своя анализ на двубоя, като смята, че с оглед показаното на терена, успехът на тима му е заслужен. Халфът разкри още, че през зимата е свалил килограми, подобно на останалите си съотборници, за да играе по-скоростно. 

"Стояхме добре в много ситуации. Локомотив владееше топката повече, но ние тактически бяхме много добре и заслужена победа. Аз свалих 2-3 кг, треньорът каза, че като се изчистим и ще се чувстваме по-леки. Надявм се това да си е проличало и така ще ставаме все по-добри с времето." 

"Надявам се отборът да изглежда добре и това да е едно хубаво начало. Все пак се надявам да добием повече самочувствие с победата в градското дерби", сподели още Балтанов при награждаването си.

Накрая той сподели и как протича работата с новия наставник Николай Костов. Полузащитникът благодари и на другите треньори, които минаха през Коматево в течение на сезона - Петър Петров и Ермин Шиляк.  

"Сработваме се с треньора, гледаме да изпълняваме задачите му. Ще гледаме с мачовете да чистим грешките и да ставаме по-добър и приятен отбор. Всеки треньор е дал нещо за Ботев и само мога да им благодаря", завърши Балтанов.