ЦСКА победи Ботев в задочна битка за короната Мис Пловдив 2009. Приятелките на двама футболисти на елитните тимове се изправиха една срещу друга в конкурса. Номер едно обаче бе любимата на защитника на ЦСКА Александър Бранеков Яна Чинкова, която бе коронясана за Мис. Приятелката на халфа на Ботев Краси Кръстев Цвета Аврамова остана извън призовата тройка, но пък бе избрана за момиче на Пловдивски Труд.

Чинкова и Бранеков се познават от престоя на футболиста в Локомотив, където изкара извество време като преодстъпен от ЦСКА. Красавицата също е спортистка. Тя е дългогодишен състезател на лекоатлетическия клуб Локомотив Пловдив, като основната й дицсиплина е седмобоя, като има доста медали от републикански първенства.

21-годишната пловдивчанка е втори курс в Пловдивския университет с профил „Физическо възпитание”, информира сайта podtepeto.com.

Конкурсът се проведе в три тура в Новотел Пловдив, като Чинкова спечели сред други 15 претендентки за короната. Втора остана 23-годишната Теодоро Добревска, а трета Красимира Иванова (18).

Самият Александър Бранеков не пропусна да сподели радостта си от титлата на своята приятелка.

Приятелката на Краси Кръстев - Цвета Аврамова се задоволи само с наградата на Пловдивски Труд.

Призовата тройка...