Привърженици на Ботев събраха сумата от 6000 лева, която ще бъде дарена за лечението на 23-годишния почитател на клуба Николай Попов, който страда от левкемия. 

Десетки фенове от различни възрасти се включиха в благотворителния търг на базата в Коматево и наддаваха в продължение на час и половина за близо 60 артикула, събрани от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

Най-скъпо оценената вещ на търга бе фланелката на бившия играч на Барселона Деко, с която португалският футболист вдигна купата на Шампионска лига през 2006 година, в който каталунците се наложиха над английския Арсенал с 2:1 на финала в Париж и спечелиха втория си от общо 5 трофея в най-авторитетната клубна надпревара. Ценният артикул, който бе предоставен от президента на БФС Борислав Михайлов отиде в привърженик на "канарчетата", който пожела анонимност.

Вторият най-желан артикул на търга се оказа капитанската лента на Иван Цветков от последния мач на "жълто-черните" през сезон 2014/2015., която отиде в Антон Митрев. Фен-фракцията Лудата Банда откупи екипа на Тодор Неделев от мача на националите с Италия в Палермо за сумата от 500 лева. Момчетата подариха фланелката на родителите на Ники, които присъстваха в залата. 

Изненадата на търга бе продажбата на фенски шал от лимитирана серия на Александър Миневски, който бе наддаван до 500 лева. Шалът "Рамо до рамо" се явява и най-скъпият шал на Ботев в историята. Той отново бе закупен от фен пожелал анонимност.  

Зам.кметът по "Младежки дейности и спорт" Георги Титюков, който също взе участие в търга, си закупи оригинална снимка на отбора на Ботев от 80-те години, а фен на "жълто-черните" увеличи архива си с ценна програма от 62-ра година от 1/8-финалния мач на КНК с ирландския Шамрок Роувърс. Ботевистите наддаваха още за топки от различни години, значки, календари и други интересни артикули от историята на 104-годишния клуб. 

В края на вечерта развълнуваният баща на Ники - Тодор Попов благодари пред всички присъстващи в залата с думите: "40 години съм фен на Ботев и никога не съм си представял, че такъв ден ще настъпи за мен и по този начин ще се изправя пред вас. Искам да благодаря на всеки един за подкрепата и всичко което правите", сподели Тодор Попов, който не скри сълзите си. Той и семейството му получиха аплодисменти и много пожелания да бъдат силни в тежката борба с левкемията. 

Артикулите, които останаха непродадени на търга ще бъдат пуснати в продажба във фен-страницата на КПБП.